El celler

Qui som?

El Celler Vinyas d’Empremta és un projecte familiar, creat espontàniament per l’Isidre i els seus dos fills, el Gerard i la Berta, i que té un objectiu principal: identificar i donar a conèixer un territori a través de la vinya i del vi.

Fa dues dècades que l’Isidre va començar la seva dedicació a la vinya. Després de molts anys en l’esport de competició, l’Isidre busca un revulsiu per ocupar el seu temps lliure i comença a treballar entre ceps.

A més del senderisme i la fotografia, l’Isidre fa de la vinya una nova afició. D’una banda, les excursions de cap de setmana el converteixen en un bon coneixedor del territori que l’envolta. D’altra banda, la vinya li aporta calma i tranquil·litat, satisfacció i vincle amb la natura. Tot sol comença a produir vins per consum propi. Any rere any, la seva dedicació a la vinya augmenta i, gràcies a la col·laboració de professionals i d’amics, millora la tècnica al camp i al celler.

El Gerard, el seu fill gran, és, de formació, Enginyer Tècnic en Obres Públiques i, de vocació, agricultor. El Gerard és un apassionat de la “terra” en totes les seves accepcions. La viu i la sent com ningú altre, la fa seva i s’hi implica amb enteresa.

Fa vuit anys, el Gerard va decidir fer de la vinya la seva afició, i des d’aleshores hi ha dedicat la major part del seu temps lliure. S’ha format en diferents àmbits del treball de camp (poda virtuosa, ecologia i biodinàmica) per poder portar a terme les seves pròpies idees.

Pare i fill comencen a compartir hores al camp, experiències i il·lusió per començar un projecte de futur, una cursa de llarga distància que recorren amb passió i devoció.

La seva implicació va molt més enllà de la producció de vi. També treballen per preservar les varietats autòctones de la zona , per recuperar terrasses i espais cultivats i per descobrir i mantenir antic patrimoni vitivinícola, com cubs de pedra, premses de plat i d’altres elements centenaris que configuren una empremta i un paisatge.

L’últim vèrtex del triangle és la Berta. La Berta és enginyera d’edificació. Generosa de mena, la Berta comença a ajudar al Celler per donar un cop de mà a la família i comença a sentir que el món del vi també fa per ella. Aleshores, decideix formar-se correctament i cursa l’FP de Vitivinicultura que ofereix l’Escola d’Espiells. La Berta aporta els coneixements teòrics necessaris i l’experiència a celler, ja que ha col·laborat amb d’altres cellers reconeguts.

Barraques
El celler
El celler

Filosofia

Estimem i respectem la natura.

El conreu de les nostres vinyes segueix un model sostenible. Busquem l’harmonia entre la vinya i l’entorn i no fem treballs abrasius a la terra.

Treballem de manera natural i equilibrada per protegir la biodiversitat del sòl, de les plantes i de tots els animals que hi viuen.

El treball que fem al celler s’identifica directament amb el que fem a la terra. Creiem fermament que el millor vi surt del millor raïm i, per tant, a l’hora d’elaborar, interpretem i apliquem el “deixar fer” sense perdre l’essència del producte.

Per això volem que els nostres vins reflecteixin aquesta filosofia de la millor manera possible.

Plançó
Pit-Roig
Dent de lleó